Главная » Файлы » Магистерские работы » Магистерские работы |
Випарна установка
[ Скачать с сервера (29.4 Kb) ] | 05.04.2017, 14:53 |
Випарювання широко застосовують у харчовій, хімічній, фармацевтичній і багатьох інших галузях промисловості як метод теплової та фізико-хімічної обробки розчинів. У процесі випарювання з розчину, що здебільшого являє собою однорідну систему та включає розчинник і розчинену нелетку речовину, виділяють і видаляють у вигляді пари частину розчинника, при цьому відбувається підвищення концентрації розчиненої речовини, що перебуває в розчині. Випарювання застосовують у промисловості в таких випадках: - для концентрування водно-сольових розчинів з подальшим виділенням із них методами кристалізації мінеральних солей і добрив (наприклад, повареної солі, аміачної селітри, сульфату амонію та ін.), а також харчових продуктів (наприклад, сахарози); - для підвищення концентрації розчиненого середовища та одержання висококонцентрованих продуктів (наприклад, у харчовій промисловості при одержанні згущеного молока, сиропів, томатної пасти та ін.); у хімічній промисловості при концентруванні гліцерину, фенолоформальдегідних смол і багатьох інших речовин; - для опріснення солоних і забруднених мінералізованих вод, для переробки морської води з метою одержання прісної води, а також для вилучення з розчинів і морської води корисних речовин. Випарні установки являють собою складний інженерно-енергетичний комплекс, що повинен забезпечити достатню продуктивність, високу якість готової продукції, усталену роботу та характеризуватися низькими енергетичними витратами. Оскільки випарювання пов'язане з великою витратою енергії, то основним завданням при проектуванні випарних установок є раціональна організація процесу з урахуванням конкретних завдань і мінімізація (оптимізація) енергетичних і капітальних витрат. Процес підвищення концентрації розчиненої солі (речовини) у розчині внаслідок випаровування та відведення із системи частини розчинника називається випарюванням , апарати, у яких проводиться процес випарювання, називаються випарними. Установки, що включають комплекс обладнання, яке забезпечує проведення процесу випарювання та одержання продуктів, називаються випарними установками. При забезпеченнізамовникомпостійнихзначеньтискущогріє пара, подаваного на апарати і вакуум - насоспароежекторний, витратищонадходить квасного сусла, витрати і температуриохолоджувальної води на конденсатор вертикальнийвакуумнийзабезпечатьроботавипарной установки з проектнимитехнологічними параметрами. Для отриманняпродуктивності 25 тис. т/рік квасного сусла,випарная установка комплектуєтьсядвома ниткамипродуктивністю 12,5 тис. т/ріккожна. Розробкавсього комплекту конструкторськоїдокументації і технічна характеристика наводиться однією нитку. Технічна характеристикавипарной установки Продуктивність,тис.т/год 25(2 12,5) >производительность,т/ч: - по вихідномуквасномусуслу 8,5 - по випареноїволозі 6,7 - поконцентрату квасного сусла 1,35 Концентрація квасного сусла, %: - початкова 15 - кінцева 70 Температура,C: - щонадходить квасного сусла 40 - охолоджувальної води, котранадходить на конденсатор і 25 30 Пароежекторний вакуум - насос - щогріє пара на апаратвипарной 110 - щогріє пара на апаратроторний 158 - щогріє пара напароежекторний вакуум - насос 158 Тискщогріє пара (абсолютне),МПа: | |
Просмотров: 604 | Загрузок: 21 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |