Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Суббота, 20.04.2024


Главная » Файлы » Полезно знать » Полезно знать

Що таке фруктоза?
[ Скачать с сервера (23.2 Kb) ] 02.04.2012, 23:11
Що таке фруктоза?
Вуглеводи можна розділити на три групи: моносахариди, олигосахариди й полисахариди. Всі вуглеводи перебувають у твердому стані й мають ті самі якості. Їхньої молекули складаються із трьох елементів: вуглецю, водню й кисню. Моносахариди (глюкоза й фруктоза) являють собою безбарвні кристалічні речовини, добре розчинні у воді й солодкі на смак. Насолода виникає через нагромадження великої кількості гідроксильних груп у їхніх молекулах. При нагріванні вони тануть, згоряють і в остаточному підсумку стають причиною обвуглювання з виділенням водяника пари.
У фізичному довіднику фруктоза характеризується як речовина, що має солодкий смак і розчиняється в спирті. Фруктоза має той же якісний і кількісний склад і молекулярну масу, як глюкоза. Фруктоза й глюкоза може бути піддана шумуванню під дією різних ферментів. Залежно від виду шумування може робити більше молочної кислоти, оцтової кислоти, алкоголю. Фруктоза у два рази солодше глюкози. Вона поглинається краще, навіть людьми, що страждають цукровим діабетом. Тому її й прописують таким пацієнтам
Як діє фруктоза в організмі?
Фруктоза створює помилкове почуття голоду, що приведе до переїдання й набору ваги, відповідно. Його насолода в 1,4 рази вище, ніж цукор, але він не підходить для вуглеводного навантаження. У людському організмі фруктоза засвоюється легше, ніж білий цукор, тому що ця проста хімічна сполука. Фруктоза усмоктується повільніше, ніж глюкоза в травному тракті. Чимала її частина перетвориться в печінці у глікоген. Фруктоза більш ефективно включена в процес перетворення й не вимагає інсуліну для поглинання клітинами. Вона є дієтичним продуктом і має важливе значення в організмі, по більшій частині, через свою насолоду. У невеликих кількостях фруктозою можна підсолодити продукти харчування й напої, знизивши споживання вуглеводів. Гликемический індекс фруктози становить близько 30, і тому особливо підходить для людей, що страждають від діабету.
Дослідження показали, що фруктоза знижує чутливість до інсуліну в організмі, впливає на метаболізм жирів у ньому. Ці зміни збільшують ризик серцево-судинних захворювань. Було виявлено, що споживання фруктози сприяє скупченню жиру в основному навколо внутрішніх органів й у меншому ступені впливає на підшкірні шари. Лікарі говорять, що величезна кількість фруктози в сполученні з високим вмістом жирів може привести до опору лептинов, таким чином, буде важко підтримувати баланс між споживанням їжі й енергетичних потреб організму. На думку деяких експертів, фруктоза в ході споживання фруктів й овочів може викликати опір лептинов у здорових людей, незалежно від кількості з'їдених фруктів

Фруктоза – природний замінник цукру. Поглинається організмом повністю й, як і звичайний цукор, дає енергію. У загальному вважається безпечним, але, на жаль – калорійний.
Переваги фруктози
На 30% менш калорійна, чим цукор;
Вона впливає на рівень цукру в крові, що припустимо для деяких пацієнтів з цукровим діабетом;
Фруктоза є одним з деяких підсолоджувачів, які не містять консервантів й, отже, використається для підготовки діабетичних джемів і варення. Якщо звичайний цукор замінений фруктозою, то випічка довше залишається м'якою й пухнатою
Прискорює розпад алкоголю в крові.

Категория: Полезно знать | Добавил: everyone | Теги: Заменитель сахара, узнать больше о фруктозе, Що таке фруктоза?, что такое фруктоза, фрутоза, все про фруктозу, фруктоза, альтренатива сахара
Просмотров: 2049 | Загрузок: 105 | Рейтинг: 1.5/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно