Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Суббота, 23.10.2021


Главная » Файлы » Расчетная работа » Расчетная работа

РОЗРАХУНКОВА РОБОТА З дисципліни «Охорона праці»
[ Скачать с сервера (101.0 Kb) ] 18.01.2018, 19:05
Тема: «Мікроклімат»
На підприємствах громадського харчування шкідливими виробничими чинниками, що впливають на працюючих, є:
- висока температура;
- підвищена вологість;
- теплове випромінювання;
- шум і вібрація;
- недостатнє освітлення;
- газова і пилова забрудненість повітряного середовища.
Параметри мікроклімату для підприємств ресторанного господарства встановлюються Санітарно-гігієнічними правилами для підприємств громадського харчування, затверджені МОЗ 18.09.1991р.
Показники мікроклімату в приміщеннях підтримуються за допомогою систем опалення і вентиляції.
Опалювальні пристрої повинні забезпечувати встановлену норму температури, безперервне опалення приміщення й регулювання тепловіддачі.
Для видалення надмірного тепла, шкідливих газів, водяних парів та пилу із приміщень та подачі до них чистого повітря необхідно застосовувати природну, механічну припливно-витяжну вентиляцію та кондиціювання.
На робочих місцях біля плит, печей необхідно застосовувати повітряне душування.
На робочих місцях рекомендується використовувати місцеві вентиляційні системи. У мийному відділенні також передбачається місцева витяжна вентиляція.
Температура зовнішньої поверхні обладнання не повинна перевищувати 45 градусів. Для запобігання виділення тепла необхідно передбачити герметизацію обладнання, ізоляцію і відведення тепла.

Задача 1
Визначення характеру робіт по мікроклімату для робочої зони

Номер варіанту 23
Характеристика робочого місця Постійне
Енерговитрати організму, ккал/год 210
Характер та категорія робіт 2а, середньої важкості
Дата 10 грудня
Період року холодний
Параметри мікроклімату Висновок: Фактичне значення температури у приміщенні лежить у допустимих межах, а вологість – у оптимальних, проте показник швидкості руху повітря перевищує допустиме значення, тобто умови роботи є шкідливими, належать до 1 ступеня шкідливості.
Найменування Значення мікроклімату
фактичне оптимальне допустиме
температура, оС 22 19-21 17-23
вологість, % 40 40-60 75
швидкість руху повітря, м/с 0,5 0,2 Не більше 0,3


Тема: «Освітлення»
У виробничих, адміністративних приміщеннях використовуємо 3 типи освітлення:
1) природне;
2) штучне;
3) комбіноване.
Проектування освітлення в приміщеннях готельно-ресторанного комплексу відповідає нормативному документу ДБН В.2.5-10-2000.
Показники освітлення на робочих місцях повинні відповідати санітарним нормам.
Для загального штучного освітлення необхідно використовувати світильники, які мають захисну арматуру у вибухобезпечному виконанні.
Забороняється розміщувати світильники на робочих місцях поблизу котлів і плит.
В кондитерських цехах рекомендується розміщувати бактерицидні лампи.
Для підвищення освітленості робочих місць рекомендується фарбувати стіни у світлі кольори.
Природне освітлення. Площа віконних прорізів повинна відноситися до загальної площі приміщення у співвідношенні:
- для торгівельних залів – 1:10;
- для адміністративно-побутових – 1:1,6;
- для виробничих приміщень – 1:6.
Очищення віконного скла за санітарними нормами проводиться 1 раз на місяць.
Штучне освітлення влаштовують відповідно до ДНАОП 0.00-1.08-84.
Комбіноване штучне освітлення освітлення дозволяється тільки в адміністративних приміщеннях і кабінетах.
Для освітлення використовують лампи розжарювання і люмінесцентні, а у виробничих приміщеннях не рекомендується застосовувати люмінесцентні лампи.
Висота підводу світильників над рівнем підлоги не менше 2,5м.
Очищення світильників повинне проводитись не рідше 1 разу на 3-6 місяців.
Категория: Расчетная работа | Добавил: opteuropa | Теги: скачать реферат, доповідь з права, скачати доповідь, лабораторна робота, магістерська, дипломна, курсач, курсова, курсовая работа, КОНТРОЛЬНА
Просмотров: 229 | Загрузок: 13 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно