Главная » Файлы » Расчетная работа » Расчетная работа |
РОЗРАХУНКОВА РОБОТА З дисципліни «Охорона праці»
[ Скачать с сервера (101.0 Kb) ] | 18.01.2018, 19:05 |
Тема: «Мікроклімат» На підприємствах громадського харчування шкідливими виробничими чинниками, що впливають на працюючих, є: - висока температура; - підвищена вологість; - теплове випромінювання; - шум і вібрація; - недостатнє освітлення; - газова і пилова забрудненість повітряного середовища. Параметри мікроклімату для підприємств ресторанного господарства встановлюються Санітарно-гігієнічними правилами для підприємств громадського харчування, затверджені МОЗ 18.09.1991р. Показники мікроклімату в приміщеннях підтримуються за допомогою систем опалення і вентиляції. Опалювальні пристрої повинні забезпечувати встановлену норму температури, безперервне опалення приміщення й регулювання тепловіддачі. Для видалення надмірного тепла, шкідливих газів, водяних парів та пилу із приміщень та подачі до них чистого повітря необхідно застосовувати природну, механічну припливно-витяжну вентиляцію та кондиціювання. На робочих місцях біля плит, печей необхідно застосовувати повітряне душування. На робочих місцях рекомендується використовувати місцеві вентиляційні системи. У мийному відділенні також передбачається місцева витяжна вентиляція. Температура зовнішньої поверхні обладнання не повинна перевищувати 45 градусів. Для запобігання виділення тепла необхідно передбачити герметизацію обладнання, ізоляцію і відведення тепла. Задача 1 Визначення характеру робіт по мікроклімату для робочої зони Номер варіанту 23 Характеристика робочого місця Постійне Енерговитрати організму, ккал/год 210 Характер та категорія робіт 2а, середньої важкості Дата 10 грудня Період року холодний Параметри мікроклімату Висновок: Фактичне значення температури у приміщенні лежить у допустимих межах, а вологість – у оптимальних, проте показник швидкості руху повітря перевищує допустиме значення, тобто умови роботи є шкідливими, належать до 1 ступеня шкідливості. Найменування Значення мікроклімату фактичне оптимальне допустиме температура, оС 22 19-21 17-23 вологість, % 40 40-60 75 швидкість руху повітря, м/с 0,5 0,2 Не більше 0,3 Тема: «Освітлення» У виробничих, адміністративних приміщеннях використовуємо 3 типи освітлення: 1) природне; 2) штучне; 3) комбіноване. Проектування освітлення в приміщеннях готельно-ресторанного комплексу відповідає нормативному документу ДБН В.2.5-10-2000. Показники освітлення на робочих місцях повинні відповідати санітарним нормам. Для загального штучного освітлення необхідно використовувати світильники, які мають захисну арматуру у вибухобезпечному виконанні. Забороняється розміщувати світильники на робочих місцях поблизу котлів і плит. В кондитерських цехах рекомендується розміщувати бактерицидні лампи. Для підвищення освітленості робочих місць рекомендується фарбувати стіни у світлі кольори. Природне освітлення. Площа віконних прорізів повинна відноситися до загальної площі приміщення у співвідношенні: - для торгівельних залів – 1:10; - для адміністративно-побутових – 1:1,6; - для виробничих приміщень – 1:6. Очищення віконного скла за санітарними нормами проводиться 1 раз на місяць. Штучне освітлення влаштовують відповідно до ДНАОП 0.00-1.08-84. Комбіноване штучне освітлення освітлення дозволяється тільки в адміністративних приміщеннях і кабінетах. Для освітлення використовують лампи розжарювання і люмінесцентні, а у виробничих приміщеннях не рекомендується застосовувати люмінесцентні лампи. Висота підводу світильників над рівнем підлоги не менше 2,5м. Очищення світильників повинне проводитись не рідше 1 разу на 3-6 місяців. | |
Просмотров: 492 | Загрузок: 17 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |