Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Пятница, 26.04.2024


Главная » Файлы » Расчетная работа » Расчетная работа

Звіт про виробничу практику
[ Скачать с сервера (173.0 Kb) ] 23.03.2017, 00:13
1. Загальна характеристика підприємства

Київський булочно-кондитерський комбінат, заснований у 1930 році на базі хлібозаводу №3, що знаходиться на вул. Косіора (тепер вул. Чорновола), посідає провідне місце на ринку кондитерських виробів.
З розвитком технологічного процесу індустріалізації хлібопекарської
галузі змінювалось і підприємство. Замість тістомісильних машин з
підкатними діжами на 4-х лініях були встановлені тістоприготувальні
агрегати безперервної дії ХТР, замінені тістоподільники.
У 60-х роках був введений у дію чотириповерховий виробничий корпус з
бараночним картонажним кондитерським цехами та складом безтарного
зберігання борошна. Використання нових потужностей дозволило з
концентрувати і механізувати виробництво бубликів, сушок, тістечок, кексів,
які до цього виробляли вручну в невеликих пекарнях і цехах.
Під керівництвом Л. Мамаєвої і Л. Одноралової у кондитерському цеху
вперше в галузі було освоєно виробництво тортів на потокових лініях, а
заготовки для популярних тортів «Київських» стали випікати на конвеєрній
люлечній печі. Вперше був виготовлений новий торт «Славутич», для якого
розробили технологію приготування напівфабрикату „Пташине молоко"
(Суфле), що стало основою цілого ряду тортів нового покоління.
Поряд з класичним асортиментом кондитерських виробів, кондитерський
цех узяв курс на розробку нових видів тортів, тістечок, бісквітів, кексів.
У 1975 р. був збудований картонажний цех, а на звільнених плошах
обладнаний цех виготовлення тістечок, де встановлено першу в Україні
високомеханізовану лінію виготовлення тістечок „Еклер". Пізніше почала
працювати ще одна механізована лінія для тістечок «в горіхово-фруктових».
По 90-ті роки були проведені реконструкції кондитерського цеху, добудовано триповерховий виробничий корпус.
В 2004 в булочному чеху було встановлено Італійську тістомісильну машину «Sigma». Побудовано 3-й поверх, де розміщено нове тістомісильне відділення, де в 2005році була встановлена додаткова заварювальна машина ХЗМ-300 та дозувальна станція КБД-Р.
В 2005 році було проведено заміну 2-х печей ФТЛ на дві печі Г4-ХПК-25, до яких встановлені нові вистійні шафи. Проведено заміну машини А2-ХТБ на
А2-ХТЗБ, встановлено дві дозувальні станції «АВІАРМ».
Протягом останніх років розроблено рецептури та впроваджено виробництво понад 50 найменувань кондитерських, 20 хлібобулочних, 10 найменувань бараночних виробів продукції. Серед них найпопулярнішими стали сушки «Київські»,«Лакомка», «Намисто», кульки здобні «до чаю», «зкмином», на які комбінат має патенти на промислові зразки. Серед нових дієтичних кондитерських виробів-тортів «Вишенька», тістечка, «Вишенька желе», кекс, «Горішок». Налагоджено виробництво заварних сортів хліба ( Бородянський, Ризький, Білоруський), білково-пшеничний «Біличанський» та безбілкові-безсольові хлібці.
Нині комбінат виробляє широкий асортимент хлібобулочних, здобних, кондитерських та дієтичних виробів – всього біля 300 найменувань. Це близько 200 найменувань хліба, булочних, здобних, листкових виробів, а також більше 100 найменувань кондитерських виробів — різноманітних тістечок, тортів, кексів та інших солодощів. Серед великої різноманітності асортиментних позицій БКК можна виділити такі основні:
- хліб різноманітних видів;
- булочні вироби другого та вищого ґатунків, зокрема хлібці, батон, плетінка, рогалі, булочки;
- сухарі панірувальні,
- здобні вироби (булки, плюшки, ріжки, калачі, вертуни, різноманітна здоба, рулети та рогалики, витушки, пиріжки, кільця здібні, короваї та пироги);
- кондитерські вироби (торти, тістечка, кекси, печиво, східні солодощі, зефір, пироги, пряники).
Щодоби підприємство виробляє до 100 різновидів хлібобулочної (загалом
30 т) і майже 150 одиниць борошняної та кондитерської (всього 7 т) продукції.
Зокрема, БКК надає ряд послуг, до них відносяться виготовлення традиційних тортів нестандартної ваги, тортів з дитячою тематикою оздоблення, з вітальними підписами на замовлення, а також приймає замовлення on-line.
Використання виробничих потужностей

Виробничі потужності по випуску хлібобулочних виробів в плановому асортименті за 2009 рік використані на 78,6%.
в т.ч.
по булочному цеху 80,2%
по кондитерському цеху 37,4%

В булочному цеху використання потужностей з урахуванням кондитерських виробів на хлібопекарних печах становить:
По цеху : 78,6%
в т.ч.
Піч №1 А2 – ХПК – 25 88,2%
Піч №2 А2 – ХПК – 25 95,7%
Піч №3 ФТЛ – 2 24 люльки 95,4%
Піч №4 ФТЛ – 2 26 люльок 55,3%
Піч БПР-Е1А – 2 печі 31,0%

В кондитерському цеху використання потужностей з урахуванням кондитерських виробів на хлібопекарних печах становить:
По цеху: 37,4%
в т.ч.
Піч ПКЕ-03 42,8%
Піч ПКР-02 15,8%
На 01.01.2010р. потужність комбінату по хлібобулочних виробах в штучному формовому хлібі склала 60,7 т/добу.

По випуску кондитерських виробів використання потужностей по комбінату за 2009 рік становить 44,2%, в тому числі по печах і лініях в кондитерському цеху (табл. 1):

Таблиця 1
Піч №1 ФТЛ-2 54 люльки 57,8 %

Піч №2 ФТЛ-2 41 люлька
48,0 %
Піч Г4-ПХЗС-25 –12 м
23,9 %
Піч А2-ШПЗ для випічки печива
90,3 %.
Комплексно-механізована лінія для виробітку тістечок типу «Еклер» 65,8%

Механізована лінія для виробітку
тістечок «Горіхово-фруктові» 26,7 %

Обладнання для випічки вафельних
стаканчиків СВ-50-40 0,0 %

Обладнання для випікання напівфабрикату «Розетки з дріжджового тіста» 16,3 %

Механізована лінія по виробітку тістечок
«Золотий горішок», «трюфельні» (з джемом,
молочною начинкою) 38,9 %

Потужність на 01.01.2010 року по кондитерських виробах склала 3,729,5 тис. тонн/рік і збільшилась проти минулого року на 0,0083 тис. тн/рік внаслідок зміни асортименту та введенням в дію технологічного обладнання.
Джерела постачання сировини на підприємство:
- борошно поступає на завод із Київських млинкомбінатів № 1-4, воно транспортується автоборошновозом, який обладнаний ємністю 7,5 т і компресором;
- сіль постачають на підприємство в мішках у сухому вигляді ;

- цукор надходить на підприємство у поліетиленових мішках по 50 кг у сухому вигляді. Постачальніком є ВАТ Саливонківський цукровий завод, Кагарлицький цукровий завод. Кожна партія цукру супроводжується посвідченням про якість, в якому вказують масову частку сахарози, вологість, кольоровість, вміст феродомішок, вміст редукуючих речовин;
- тверді жири надходять на виробництво у ящиках та зберігається у холодильниках;
- олія постачається в цистернах, з яких рослинні масла перекачуються в місткості для зберігання;
- яйця курячі постачаються на підприємство з ЗАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» у картонних коробках;
- дріжджі надходять на підприємство пресовані та сухі. Пресовані у пачках по 1 кг упакованих в ящики, а сухі в герметичних упаковках;
- сухе молоко надходить в паперових мішках всередині герметично обтягнутих целофаном. Вага 1 такого мішка становить 25 кг. Постачальник «Балогський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів» .;
- ванілін отримують у сухому вигляді в невеликих пакетах по 1 кг.
Будівельна частина
Дані плану генерального плану заводу:
• Площа будівлі булочного цеху – 2213,6м2;
• Заасфальтована – 5877,7м2;
• Озеленена площа – 442м2;
• Коефіцієнт забудови – 0, 565;
• Площа всіх будівель – 14628м2;
• Площа службових приміщень – 5556,6м2
• Площа виробничих цехів – 11031м2
• Культурно-побутова частина – 314,3м2.
Площа території БКК складає 19991,3 м2. У комплекс будівель комбінату входять: виробничий комплекс, адміністративно–побутові будівлі, трансформаторна підстанція і ряд допоміжних будівель і споруд. Основні виробничі приміщення мають природне та штучне освітлення, аерацію. Побутові та адміністративно-управлінські приміщення, за винятком туалетів та кімнат шоферів, винесені в окремий адміністративно-побутовий корпус комбінату.
Фундаменти під несучі стіни – бутовий камінь. Балки дерев’яні та залізобетоні. Перекриття металічні, залізобетоні. Стіни несучі – цегляні шириною 65см. Перегородки цегляні, сходини – збірні ЗБ та сталеві. Підлога-плити чугуні, бетонні, керамічна плитка. Вікна дерев’яні, двері металеві, внутрішня поверхня у приміщеннях з підвищеною вологістю захищається гідроізоляцією.
Теплоізоляція перекриттів холодильних камер виконана з полістиролу. Зовнішній вигляд корпусу, що виходять на міську вулицю облицьований керамічною плиткою. Фарбування стелі та стін у білий колір або світлий тон складає першопричини для утримання приміщень у чистоті та підвищує рівень освітлення за рахунок відображення світла.
Відділ збуту
Замовлення на БКК надходять централізовано через ВАТ «Київхліб», з яким укладені договори на постачання.
До працівників відділу належать: диспетчер, приймальник замовлень з торгівельної мережі, комірник, вантажник.
Постійно ведеться пошук нових торгових точок для забезпечення стабільної роботи підприємства та оптимального використання виробничих потужностей та трудових ресурсів.
За 2008 рік проведено 9 споживчих конференцій у фірмовій торгівлі та 11—у торгівельній мережі міста.
Після впровадження у виробництво нових видів продукції проводиться анкетування покупців. Зауваження та пропозиції щодо смакових властивостей, художнього оформлення продукції та упаковки узагальнюються та передаються у виробничий відділ та лабораторію. Відділ збуту комбінату підтримує постійні робочі контакти з райдержадміністраціями м. Києва, бере участь у нарадах, які проводять райдержадміністрації з торгівельними організаціями.

Електопостачання:
Витрата електроенергії на тонну продукції що випускається:
• хлібобулочні вироби -712кВт;
• кондитерські вироби - 196.0кВт.
За ступенем забезпечення надійності електропостачання БКК відносяться до II і III категорії.
Електропостачання БКК передбачається на напругу 10 кВт від розподільної
мережі енергосистеми. Високовольтне розподільне устаткування складається з
комірок типу КСО-225 основними струмоприймачами є електродвигуни,
електропечі та електричне освітлення. Для живлення едектроприймачів БКК
передбачена споруда, яка вбудована в кондитерському цеху, комплексної
трансформаторної станції 10/0,4 кВт.
Для збільшення лінії, що входять на щиті низької напруги КТП у приміщенні підстанції передбачена установка 2-х розподільних шаф типу ПР-22.
У КТП передбачено АВР збоку 0,4 кв. Компенсація реактивної потужності здійснюється з боку 0,4 кв. підстанції за допомогою комплексних
конденсаторних установок типу УКМ-58-04-200-331УЗ.
Категория: Расчетная работа | Добавил: opteuropa | Теги: .Загальна характеристика підприємст, Пакування хлібобулочних виробів, Київхліб, Механічні майстерніОрганізація охор, НУХТ
Просмотров: 566 | Загрузок: 18 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно